OGIBiz Website

Vertical Image Area
2755615
Menu
2752106
Main Description
2755643

Συχνές ερωτήσεις Συμβουλές για τους Καταναλωτές

Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση σε όλα τα προβλήματα και τις απορίες σας

 

Clima Home αλλάζουμε το κλίμα στο σπίτι σας!

Τηλέφωνο για ραντεβού 6971581039 Online Ραντεβού ολόκληρο το 24ωρο

Vertical Image Area
2755646

Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης?

Η οικονομία στο κόστος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας (κλιματιστικά) αγγίζει το 80% έναντι συμβατικών μορφών θέρμανσης. Τα κλιματιστικά συστήματα DC Inverter είναι τα μόνα συστήματα θέρμανσης που έχουν βαθμό απόδοσης COP μεγαλύτερο από 4, σε αντίθεση με τους λέβητες που ο βαθμός απόδοσης τους δεν ξεπερνά το 0.9. Αυτό σημαίνει ότι οι αντλίες θερμότητας, για κάθε 1kw που καταναλώνουν, αποδίδουν περισσότερα από 4 KW θερμικής ενέργειας, σε αντίθεση με τους λέβητες που για κάθε 1kw που καταναλώνουν, αποδίδουν λιγότερο από 1kw θερμικής ενέργειας. Για παράδειγμα μία σύγχρονη κατοικία 100 m2 στην περιοχή της Αττικής απαιτεί για την ετήσια θέρμανση της την κατανάλωση 560€ ηλεκτρικού ρεύματος με την χρήση κλιματιστικών. Για την ίδια κατοικία το κόστος θέρμανσης με συμβατικούς τρόπους μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2200€ (λέβητας πετρελαίου).

Με ποια κριτήρια επιλέγω το σωστό κλιματιστικό

Στα χρήματα που έχω στην διάθεση μου για αγορά ενός κλιματιστικού θα πρέπει να προσέξω τα εξής:

1. Να είναι INVERTER
2. Να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio ) και SCOP (Seasonal Coefficient of Performance )
3. Να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση ρέματος
4. Την απαιτούμενη ισχύ σε BTU/h (ή Watt)
5. Αν υπάρχει τεχνική υποστήριξη από την αντιπροσωπεία
6. Να περιέχει οικολογικό ψυκτικό υγρό
7. Να διαθέτει σύγχρονο σύστημα φίλτρων αέρα
8. Να λειτουργεί οικονομικά (ενεργειακή κλάση Α)
9. Να λειτουργεί αθόρυβα
10. Να έχει πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς και να φέρει το σήμα CE

Ποια κλιματιστικά θεωρούνται "Οικολογικά"?

Οικολογικά θεωρούνται τα κλιματιστικά που λειτουργούν με οικολογικά ψυκτικά ρευστά (R407C, R410A κ.ά.) που δεν επηρεάζουν το στρώμα του όζοντος, που λειτουργούν σε χαμηλή στάθμη θορύβου και καταναλώνουν 10%-50% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλα κλιματιστικά.

Πώς υπολογίζω τα BTU που χρειάζεται ο χώρος μου?

Ένας πολύ γρήγορος και πρόχειρος τρόπος είναι να πολλαπλασιάσουμε τα τετραγωνικά με 400/500 BTU/τμ  βέβαια το πόσα BTU θέλει πραγματικά ο χώρος εξαρτάται από πολλά πράγματα μονώσεις, προσανατολισμός σπιτιού, τμ, άτομα που βρίσκονται στον χώρο κτλ.

Παράδειγμα δωμάτιο 30 τμ επί 450 btu =13500 BTU

Τι είναι η τεχνολογία Inverter στα κλιματιστικά?

Η τεχνολογία inverter (DC), είναι η τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτροκινητήρων των συμπιεστών μονάδων κλιματισμού. Το Inverter χρησιμοποιείται για να ελέγχει την ταχύτητα του συμπιεστή, έτσι ώστε να ρυθμίζεται η θερμοκρασία. Τα DC Inverter κλιματιστικά έχουν ένα ρυθμιζόμενο ηλεκτρικό Inverter για τον έλεγχο του ηλεκτροκινητήρα του συμπιεστή, όπως επίσης την ψυκτική ή θερμική απόδοση.
Το AC ρεύμα του δικτύου μετατρέπεται σε DC και μέσω ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος παράγεται ρεύμα επιθυμητής συχνότητας. Ένας μικροεπεξεργαστής «διαβάζει» την εξωτερική θερμοκρασία και ρυθμίζει αντίστοιχα την ταχύτητα του συμπιεστή. Οι Inverter μονάδες κλιματισμού έχουν αυξημένη απόδοση σε αντίθεση με τα κλασσικά κλιματιστικά, μεγαλύτερο χρόνο ζωής και εξαλείφονται οι μεγάλες αυξομειώσεις στα φορτία.
Αυτό σημαίνει πως τα Inverter κλιματιστικά είναι αθόρυβες, με μικρότερα κόστη λειτουργίας και με λιγότερες βλάβες. Οι Inverter μονάδες κλιματισμού μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κόστος αγοράς από τα κοινά κλιματιστικά, αλλά η απόσβεση είναι σχετικά άμεση (περίπου στα 2 έτη) λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης άρα και χαμηλότερων λογαριασμών ρεύματος.

Γιατί να επιλέξω Inverter κλιματιστικό?

Τα κλιματιστικά τύπου DC inverter λειτουργούν με πολύ μεγάλες αποδόσεις σε σύγκριση με τα συμβατικά κλιματιστικά, και γι’ αυτό η λειτουργία τους θεωρείται εξαιρετικά οικονομική. Η οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας μπορεί να φτάσει ακόμα και το 44% της κατανάλωσης ενός κοινού κλιματιστικού, ίδιας ψυκτικής και θερμαντικής ικανότητας. Σε συνδυασμό δε και με τα άλλα πλεονεκτήματά τους (ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας και την αθόρυβη λειτουργία τους), τα κάνουν ασυναγώνιστα και φυσικά προτιμητέα.

Πώς να προστατέψω τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα για να μην σπάσει από τον παγετό;

Αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού στο θερμικό του φορέα, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος να σπάσουν οι σωληνώσεις από τον παγετό.

Τι όριο ζωής έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Το όριο ζωής ενός καλής ποιότητος ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μεταξύ 12 και 20 χρόνων

Τι κερδίζω με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Με την χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα επιτυγχάνουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και εξοικονόμηση χρημάτων. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την ποιότητα κατασκευής του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα και των ηλιακών συλλεκτών

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το πλυντήριο ρούχων

Με 7 συνήθειες που μπορούμε να αναπτύξουμε καθημερινά, μπορούμε να χαρίσουμε στην συσκευή μας πολλά περισσότερα χρόνια λειτουργίας, με τις λιγότερες δυνατές βλάβες.

1. Δεν γεμίζουμε τον κάδο μέχρι επάνω, αλλά αφήνουμε τουλάχιστον 10 εκ από το πάνω μέρος του
2. Βάζουμε λιγότερο σαπούνι
3. Αφήνουμε το πλυντήριο μας να ξεκουραστεί τουλάχιστον μία ώρα προτού να το ξαναχρησιμοποιήσουμε
4. Συντηρούμε το πλυντήριο μας με ειδικά καθαριστικά κάθε τρεις μήνες για να απομακρύνουμε άλατα και μούχλα
5. Καθαρίζουμε το λάστιχο της πόρτας μετά από κάθε πλύση, και αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή να στεγνώσει καλά
6. Ομαδοποιούμε τις πλύσεις ώστε να χρησιμοποιούμε το πλυντήριο οργανωμένα και χωρίς υπερβολές.
7. Μία φορά κάθε 2 μήνες βάζουμε μια μεγάλη πλύση στην υψηλότερη θερμοκρασία χωρίς ρούχα

Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας εδώ

Να αγοράσω νέα συσκευή ή να την επισκευάσω ;

Ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης, την παλαιότητα και την κατάσταση της συσκευής σας, οι τεχνικοί μας θα σας καθοδηγήσουν για να πάρετε την σωστή απόφαση. Η μεγάλη μας εμπειρία και οι προσιτές μας τιμές, σας δίνουν την ευκαιρία να αποφύγεται μεγάλα περιττά έξοδα, γιατί έχουμε δει ότι τις περισσότερες φορές η ζημιά μπορεί να διορθωθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας εδώ

Τι πληροφορίες χρειάζεται να έχετε πριν μας καλέσετε

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καλό είναι να έχετε συγκεντρώσει αυτές τις πληροφορίες, για να σας δώσουμε άμεσα τις πιο σωστές λύσεις.

Footer
2752111